Wisselbesturing

Voor het aansturen van de wissels (37 stuks) hadden we eerst een eigen ontwerp getekend. Uitgangspunt was een bediening met slechts één druktoets per wissel. Dus eenmaal drukken rechtdoor, nogmaals drukken afslaan. Verder was in het ontwerp een schakeling opgenomen om door middel van een druktoets alle wissels in een vooraf bepaalde voorkeurstand te zetten. De print was al ontworpen maar nog niet geëtst.

Al bladerend op de website van Conrad zie ik een printje met exact dezelfde mogelijkheden zoals hierboven omschreven (voor de liefhebbers: bestelnummer 197599-89). Je zou bijna denken dat ze het van ons hebben afgekeken. Zat bij ons de totale schakeling op twee grote printen (formaat A4), Conrad heeft een ontwerp voor twee wissels op een printje van 10 x 7 cm. Ook het kostenplaatje is gunstiger dan zelf bouwen. 19 printplaatjes voor 37 wissels kosten € 335 incl. korting. Dus 19 printplaatjes besteld. Scheelt weer ets- en boorwerk.

In ons eerste ontwerp was op een bord met railsontwerp door middel van ledjes de stand van de wissels te zien. Dit is in een latere versie weer verwijderd. In het ontwerp van Conrad is deze mogelijkheid ook aanwezig, dus daar maken we dan maar weer dankbaar gebruik van.