Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
20 berichten.
Ad van Groen Ad van Groen uit Best heeft geschreven op 25 december 2022 om 13:50
Mooi stuk werk incl beschrijvingen
Ik heb net 2 uur rondgekeken op de website.
Zelf ben ik nu 4 jaar bezig in Excel/VBA een simulator te bouwen en via een ESP32, die telkens 8 blokken aanstuurt, te regelen. En idd ook ik heb de methode van snelheid regelen al aangepast, maar ben nu tevreden. De simulatie laat goed zien, wat er hopend komend jaar op een aangesloten baan gaat gebeuren !
VBA is m.i. een prima pakket, omdat je visueel alles stap voor stap in de software en het gesimuleerde baanplan kan volgen en verbeteren.
Nieuwschierig .... zoek op YouTube naar TREXMAR MODELBESTURING
H.Wouters H.Wouters uit Ede heeft geschreven op 3 december 2021 om 10:24
Onlangs ben ik weer begonnen met een op te zetten. Ik heb gekozen voor baan en wel nr.32 uit het trix modelbaan boek. Nu wil de baan verdelen in 5secties en ik weinig verstand heb van electra. Een wissel aansluiten lukt me wel maar dan houd het op. Mijn vraag is nu zou je mijn willen helpen deze baan te realiseren. Ik ken je nog van fortissimo. Groet harry
Beheerdersantwoord:
Bericht beantwoord via E-mail
Ab Logtmeijer Ab Logtmeijer uit Tuk heeft geschreven op 7 april 2019 om 11:49
Toevallig kwam ik op uw site terecht, wat een mooie brok van informatie heeft U daarin verwerkt. Met name het techniek deel. Wat een prachtig ontwikkelwerk. Ik ga binnenkort nog even verder tijd besteden om dingetjes te bekijken.
Ben Houkes Ben Houkes uit Ede heeft geschreven op 17 februari 2019 om 11:05
Weer een stukje uitbreiding gemaakt. Werkende AHOB's. O, u weet niet wat dat is? Kijk dan snel op tabblad Techniek / AHOB.

Groetjes van de bouwers.
Joop V Joop V uit Ede heeft geschreven op 8 juli 2018 om 11:28
Dag Ben en familie,
Jou en jullie rode draad in het leven is en blijft de trein. Het verhaal van de geschiedenis bewijst dat wel. Zelf zie ik hier veel herkennings punten in.
Wat toch wel het leukste is dat jullie dit allemaal met de buitenwereld willen delen. De technische kennis ontbreekt bij jullie niet. Met name Ben is werkelijk van alle markten thuis. Zover heb ik hem wel leren kennen.
Dat jullie niet zijn overgestapt op DCC en toch gewoon analoog zijn blijven rijden en in feite hetzelfde hebben bereikt als wat met DCC mogelijk is, vind ik een knap staaltje werk.
Ik wens jullie nog veel succes.
Joop V.
Kinslow Kinslow uit Maricruz Aitken heeft geschreven op 31 januari 2017 om 00:50
Wow because this is really great work! Congrats and keep it up.
Ineke Ineke uit Ede heeft geschreven op 22 februari 2016 om 11:44
Naar aanleiding van een bezoekje van Ben aan mijn vader. Heb ik jullie bouwverslag even doorgekeken en de filmpjes bekeken. Mooi hoor ! En wat is die groot geworden die baan ! Veel plezier nog met het bouwen en verbouwen en de teamwork, Groetjes Ineke
Marcel Houkes Marcel Houkes uit Ede heeft geschreven op 13 januari 2014 om 09:42
Geachte heer Robert uit Rotterdam,

Het doet mij een genoegen te zien dat u, in de nachtelijke uurtjes, onze website bezocht heeft en de moeite genomen heeft ruim een uur hier van te kunnen genieten. Fijn te zien dat, door het delen van onze hobby via het internet, we andere mensen kunnen beroeren of van inspiratie kunnen voorzien. Daar doen we het per slot voor.


Ingaande op een terechte opmerking van u:

"En dan dat houterige stoppen en optrekken. Dat kan echt veel mooier hoor."

Wij hebben al maanden geleden dezelfde constatering gedaan. Van stilstand naar volgas met 1 tussenstap is niet natuurlijk en voldoet niet aan de eisen die wij stellen aan onze hobby.
Doet mij deugt te zien dat u ruim de tijd genomen heeft de "techniek" pagina te bekijken, u had onder het hoofdstuk "beveiliging, 28-04-2013 Update" kunnen lezen dat wij hier een perfect werkende en 100% aan onze eisen voldoenende oplossing voor bedacht, uitgewerkt en, met succes, geïmplementeerd hebben.

Zoals u zult begrijpen, een aanpassing als deze: uitdenken, ontwerpen, print ontwikkelen, bouwen, implementeren en het aanpassen van de zelf geschreven software, een hobby moet niet op werk gaan lijken. Daar gaan, in de spaarzame tijd, wat uurtjes inzitten.

In 2006 zijn wij met veel plezier aan deze bouw begonnen. Nu alweer bijna 8 jaar later, wat gaat die tijd toch snel, zijn wij blij dat we weten niet over drie maanden klaar te hoeven zijn, we zitten nog vol met ideeën, verbeteringen en uitbreidingen die we door kunnen voeren. Gelukkig kunnen we nog jaren vooruit.
Ik heb mijn lesje wel geleerd. Want weet u, vroeger had ik als hobby breien, maar toen was de trui klaar.... en had ik opeens geen hobby meer. Gelukkig was daar de modelspoorbaan, wetende dat we met deze hobby nog jaren met plezier vooruit kunnen.

Helaas was ik niet in de mogelijkheid u persoonlijk van een reactie te voorzien, iets dat wij normaal gesproken wel doen en het erg op prijs stellen wanneer mensen een interesse als een modelspoorhobby met elkaar delen. Om deze reden hoop ik u nog eens als bezoeker van onze website te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet.

Marcel Houkes.
modelspoor.houkes.eu
Robert Robert uit Rotterdam heeft geschreven op 13 januari 2014 om 04:37
Prachtig, uw plannen voor een modeltrein.
Als de kleinkinderen van hun pensioen gaan genieten zal het wel klaar zijn.
Start van de bouw was in 2006. En dan nog steeds niet klaar?
Is het werkelijk zo moeilijk om alle problemen op te lossen voordat de bouw kan worden voortgezet of afgemaakt? (ik word hier moedeloos van) Echt, ik vind de baan best mooi.
Maar de snelheid waarmee de treinen op de filmpjes bewegen....ik werd er draaierig van.
Kom op, heren....het lijkt meer op een racebaan voor treinen.
En dan dat houterige stoppen en optrekken. Dat kan echt veel mooier hoor. Daar zijn kant en klare modules (Conrad) voor te koop.
Allez heren, nog even drie maanden flink doorpakken en uw modelbaan is klaar. Succes ermee
Beheerdersantwoord:
Beste meneer Robert met onbekende achternaam....,

Het is niet onze gewoonte om via het gastenboek antwoord te geven, maar u plaatst anoniem een bericht wat inhoudelijk nogal te wensen overlaat.
De enige reactie die ik op uw bericht wil geven is:
Het is een hobby, laat een hobby niet in werken ontaarden. Ook al zou het 20 jaar duren. Want werken is leuk, maar er gaat zo verrekte veel vrije tijd in zitten....
Dirk Dirk uit Ede heeft geschreven op 18 september 2013 om 00:06
Wat een geweldige prestatie..! Alles zelf gemaakt en geprogrammeerd, petje af..!
Mag eens komen kijken bij jullie baan?
W.A. van der Steen W.A. van der Steen uit Rotterdam IJsselmonde heeft geschreven op 9 juni 2013 om 18:49
Wat een mooie baan zeg, ik hoop toch ook wel weer eens een baan te bouwen, maar dan moet ik eerst wat groter gaan wonen.
Top baan
Jan Jan uit Friesland heeft geschreven op 5 januari 2012 om 08:19
Wauw. Ben zelf net (weer) begonnen met een 6,5 meter baan. Maar dit slaat echt alles. Een inspiratiebron voor mijn verdere plannetjes en 'speel' plezier.
Andre Son Andre Son uit Tiel heeft geschreven op 17 november 2010 om 20:28
Wat een geweldig project zeg, en een mooie website. Top hoor! Ik krijg gelijk zin om mijn eigen treintjes weer uit de doos te halen.
Robert Houkes Robert Houkes uit Ede heeft geschreven op 23 maart 2010 om 17:37
Een belgische biertje kan ik ook zeker waarderen Leffe heeft een aantal lekkere bijv. mmmm


Robert
Luc Tratsaert Luc Tratsaert uit Brugge Vlaanderen heeft geschreven op 22 maart 2010 om 21:24
Een prachtige baan, begin ik ooit ook nog eens aan. Zo blijft Trix Express ook vandaag verder leven. Maar geef me voor de rest maar een belgisch biertje ! ?
Robert Houkes Robert Houkes uit Ede heeft geschreven op 19 januari 2010 om 17:33
Sponsoren voor Jägermeister zijn altijd welkom ?
Raymond Peters Raymond Peters uit Wijchen heeft geschreven op 10 januari 2010 om 15:32
Het ziet er weer gelikt uit.
Hoe staat het met de jägermeister?

Groetjes en veel bouwplezier, Raymond ?
E. Onrust E. Onrust uit Egmond heeft geschreven op 15 december 2009 om 16:20
Hartstikke leuk om te zien wat jullie met het, zoals ik zelf inmiddels ondervonden heb, niet meer nieuw te leveren Trix express hebben opgebouwd en nog aan het bouwen zijn.
Zelf mijn oude jeugdhobby, dus ook Trix express recent weer van zolder gehaald en via marktplaats en ebay de nodige rails en wissels bijgekocht. En nu maar bouwen. Weet nog niet precies waar het toe zal leiden, maar dat is onderdeel van de hobby.
Jullie verder veel succes!
G.J.van Kessel G.J.van Kessel uit Haarlem heeft geschreven op 1 november 2009 om 18:32
Ik sta verwonderd over al het werk wat jullie verzet hebben maar het liegt er niet om,een grandioos mooie baan.
Zelf ben ik ookmet een baan bezig er licht een hoop rails er rijden ook veel treinen ook via de computer maar ik ben nog lang niet klaar.Bij deze veel succes en ik zal regelmatig de bouw blijven volgen. groeten van een modelbouwer G.van Kessel
Marcel Houkes Marcel Houkes uit Ede heeft geschreven op 11 augustus 2009 om 16:09
Welkom op onze vernieuwde website, welkom in het gastenboek.

Wij zijn erg benieuwd naar uw reacties op onze Trix Express modelspoor bouw activiteiten, te volgen op deze site:
modelspoor.houkes.eu

MVG

Ben, Robert en Marcel Houkes